ADAPTIVE WEBSITES

Voor een optimale bezoekerservaring

De trend van de afgelopen jaren is om corporate websites met responsive technieken geschikt te maken voor mobiele apparatuur. Involvit ontwikkelde echter technologie die veel verder gaat dan alleen maar het 'schalen' van een website met generieke responsive technieken.

undefinedDaar waar een responsive website de totale in houd van een webpagina alleen schaalt en onder elkaar weergeeft 'kijkt' een goede adaptive website naar het apparaat wat de pagina oproept en stemt zowel de content, de vormgeving/navigatie als de aangeboden functionaliteit daar op af.

Involvit heeft de afgelopen jaren als voorloper in Nederland veel geïnvesteerd in technologie om daadwerkelijk adaptieve weboplossingen te kunnen maken waarbij de voordelen zowel bij de gebruiker/bezoeker als de beheerder van de weboplossing evident merkbaar zijn.

In deze oplossing vindt aan serverzijde analyse plaats waarmee het soort device (desktop, tablet, smartphone, wearable), het besturingssysteem en merk van het device wordt bepaald. Op basis daarvan worden alleen de op dat betreffende toestel geoptimaliseerde gegevens verstuurd. Deze werkwijze heeft grote voordelen:

  1. De contentbeheerder kan, indien relevant en gewenst, de inhoud (tekst/beeld/geluid) van een bericht eenvoudig volledig afstemmen op het soort device.

  2. Omdat alle content voor alle devices uiteindelijk terug te leiden is tot één enkel item in de website heeft dit systeem grote SEO voordelen ten opzicht van separate mobiele websites.

  3. De vormgeving en lay out van de varianten (dekstop, tablet, smartphone, wearable) staan daadwerkelijk los van elkaar. Dit betekent dat er, indien nodig/gewenst,op het device afgestemde templates gemaakt kunnen worden.

  4. Met de kennis van het device dat een pagina opvraagt zijn ook gegevens betreffende merk/operating system van het device bekend. Dit maakt het mogelijk device specifieke functionaliteit en informatie aan te bieden; bijvoorbeeld voor de aansturing van telefoon, en navigatie.

  5. Er wordt specifieke data verstuurd waardoor de benodigde bandbreedte (veel) kleiner is dan bij de responsive varianten. Denk hierbij aan de afmetingen (bytes) van een afbeelding die eerst wordt verkleind en dan pas verstuurd wordt naar de bezoeker. 

De hierboven beschreven oplossing past heel goed bij de visie die Involvit voor ogen heeft bij het realiseren van websites voor verschillende devices en doelgroepen (lees hier meer over de visie van Involvit op moderne internetcommunicatie).

Deel bericht

Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen