"… even zeggen dat ik Umbraco echt een geweldig programma vind om mee te werken! Ik begrijp er steeds meer van en dat is wederzijds: Umbraco begrijpt mij ook steeds beter :-)" Liesbeth van Houten, LangeLand Ziekenhuis

CMS

Umbraco is het Content Management Systeem wat door Involvit veel wordt geïmplementeerd als beheersysteem voor internet- en intranetsites. Van eenvoudige websites tot complexe web applicaties zijn op een flexibele en efficiënte manier met Umbraco te realiseren.

Flexibel

Umbraco is een zeer flexibel Content Managent Systeem. Dit komt de benodigde implementatietijd ten goede. Door deze flexibiliteit en het feit dat het systeem een grote bibliotheek aan modules en uitbreidingen kent, kunnen ook complexere omgevingen met rijke functionaliteit snel en efficiënt worden gerealiseerd met Umbraco.

Open source

Umbraco is een open source CMS. Dit betekent dat er geen licentiegelden betaald hoeven te worden om het te gebruiken. Maar dat is niet het enige. Doordat Umbraco volledig is gebasseerd om het .NET framework van Micrsosoft is het product zeer toegankelijk voor ontwikkelaars en is de continuiteit gewaarborgd. Het kent een zeer grote en actieve community die zorgt voor een continue stroom aan nieuwe functionaliteiten, modules enz.

Gebruiksvriendelijk

Voor de gebruikers is het grote voordeel dat Umbraco een korte leercurve kent. De user interface is zeer gebruiksvriendelijke en daardoor voor een redacteur eenvoudig te gebruiken. Voor het invoeren van teksten wordt gebruik gemaakt van een geïntegreerde WYSIWYG editor met spellingschecker. De editor kan omgaan met meertalige omgevingen en kent een directe integratie met Microsoft Word.

Beheer

Umbraco maakt gebruikt van een systeem dat role based management heet. Dat wil zeggen dat de rechtenstructuur is gebaseerd op rollen die binnen de omgeving worden gebruikt, zoals redacteur, functioneel beheerder en technisch beheerder. Hiermee is het mogelijk zowel het redactieproces als het beheer volledig intern uit te voeren maar kan dit indien gewenst ook (deels) door derden worden ingevuld.

undefined

 

 

 

 

 

 

Deel bericht

Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen