Direct naar inhoud
Involvit

Narrowcasting

Bij narrowcasting wordt content gedeeld via beeldschermen. Bijvoorbeeld in openbare publieksruimten of juist in ruimtes die uitsluitend toegankelijk zijn voor eigen medewerkers. Zo kan informatie ook buiten de website of het intranet worden gedeeld met collega's of bezoekers. Het contentbeheer vindt centraal plaats binnen het CMS.

Content delen tussen meerdere schermen

In de narrowcasting oplossing die wij realiseren wordt per narrowcastingscherm een reeks aan pagina's samengesteld. Deze worden op volgorde gezet die op het betreffende scherm worden afgespeeld. De content die wordt getoond op het narrowcasting kanaal kan bestaan uit tekst, afbeeldingen, filmpjes enz. Deze inhoud kan tussen meerdere schermen worden gedeeld en ook uit de structuur van de website of het intranet worden onttrokken. De content kan vanuit het CMS naar meerdere schermen worden gedistribueerd.

In de praktijk

Zo hebben wij bijvoorbeeld voor het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer een omgeving met meer dan 15 narrowcastingschermen geïmplementeerd. Op iedere polikliniek hangt een scherm. De inhoud van de schermen wordt deels opgehaald vanuit het intranet en deels specifiek voor de schermen opgesteld en beheert in WebCit. Daarnaast wordt er een TV West filmpje via het internet opgehaald en afgespeeld op de narrowcastingschermen.