Direct naar inhoud
Involvit

Bevolkingsonderzoek Nederland

In 2018 zijn de screeningsorganisaties van Bevolkingsonderzoek Nederland van vijf websites naar één landelijke website gegaan met een nieuw design en verbeterde mogelijkheden om contact op te nemen. Sindsdien werken wij samen door aan het door ontwikkelen van deze omgeving.

In Nederland kennen we drie soorten bevolkingsonderzoek naar kanker: de bevolkingsonderzoeken naar borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker. Deze onderzoeken worden aangeboden door de overheid. Meedoen is gratis en vrijwillig. De uitvoering hiervan is in handen van vijf regionale screeningsorganisaties.

Deze vijf screeningsorganisaties hadden tot voor kort ieder een eigen website die niet met elkaar ‘verbonden’ waren. Tot er behoefte bleek te zijn om een centrale plek op het internet te creëren waar alle (proces) informatie rond de bevolkingsonderzoeken naar kanker te vinden is.

Na een intensief offertetraject heeft Involvit in samenwerking met Zorgbroeders de opdracht gekregen om samen met de screeningsorganisaties een plan te ontwikkelen voor deze centrale website. Zorgbroeder heeft in een gedegen voortraject een online strategie ontwikkeld, waarna Involvit de gezamenlijke website heeft gerealiseerd met het WebCit framework op basis van Umbraco.

De nieuwe website is live! De screeningsorganisaties gaan van vijf websites naar één landelijke website. Deze website heeft een compleet nieuwe opmaak en verbeterde mogelijkheden om contact op te nemen. De insteek van de website is er vooral op gericht om betrouwbare procesinformatie te leveren over de betreffende bevolkingsonderzoeken. Ook kun je eenvoudig zien wanneer je aan de beurt bent voor bijvoorbeeld het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. De tijden en locaties van de bekende bussen voor het borstonderzoek worden getoond op basis van een ingegeven postcode. Tenslotte is het voor professionals mogelijk om zich in te schrijven voor cursussen en de betaling daarvoor te doen.