Direct naar inhoud
Involvit

Ontwikkelingen Umbraco 10 en upgrade quickscan

In de nieuwsbrief van juni 2022 schreven we al over de jongste versie van Umbraco, versie 10. Hierover informeerden wij over twee belangrijke componenten die onderliggend zijn aan de voordelen van Umbraco 10 omgevingen. Inmiddels kunnen wij je hier verder over informeren en bieden wij je een quickscan aan om de impact van een migratie naar deze versie voor jullie platform te bepalen.

In de nieuwsbrief van juni 2022 schreven we al over de jongste versie van Umbraco, versie 10. Hierover informeerden wij over twee belangrijke componenten die onderliggend zijn aan de voordelen van Umbraco 10 omgevingen: 

1. Umbraco 10 is gebaseerd op het Microsoft .NET 6 framework. Dit nieuwe Microsoft platform levert een aantal voordelen op:

  • Een naadloze aansluiting bij de Public Cloud van Microsoft Azure;
  • Microsoft hanteert voor het .NET framework een zogeheten Long Term Support window;
  • Er is een substantiële snelheidswinst te behalen met .NET 6.

2. Naast de migratie naar .NET 6 is er ook een aantal functionele wijzigingen/uitbreidingen in Umbraco zelf doorgevoerd. De belangrijkste daarvan zijn:

  • Umbraco 10 heeft een sterk verbeterde beeldbank! Beheer van afbeeldingen en video's wordt nog eenvoudiger door onder andere functies als croppen en optimaliseren van afbeeldingen;
  • Umbraco 10 heeft het uitrolproces aangepakt. Het gevolg is dat bij de introductie en/of uitrol van nieuwe of vernieuwde onderdelen de site niet altijd meer hoeft te worden herstart. Dit resulteert in een hogere uptime;
  • Umbraco 10 is substantieel sneller dan vorige versies. Dit is o.a. bij zoekopdrachten goed merkbaar.

Kort gezegd levert Umbraco 10 dus voor jou als opdrachtgever voordelen op, op het gebied van performance, stabiliteit, continuïteit en zal dit merkbaar zijn in een verhoging van voorspelbaarheid en een verlaging van kosten.

Einde ondersteuning versies 7 en 8 in zicht

Is jouw website of intranet nog operationeel op een eerdere versie van Umbraco, hou dan het ‘End of life’-moment in de gaten. Voor Umbraco 7 is dit september 2023 en voor Umbraco 8 is dit februari 2025.

Quickscan upgrade naar Umbraco 10

Wil je weten wat het betekent om te upgraden naar Umbraco 10, laat Involvit dan een quickscan uitvoeren. In een kort tijdbestek kunnen we je met zo'n quickscan helpen om een concreet plan te maken hoe je web- en/of intranetomgeving gemigreerd kan worden naar het modernste Umbraco platform. Dit kan tevens gecombineerd worden met functionele en/of technische verbeteringen. Het resultaat van zo’n quickscan is een overzicht wat er gedaan moet worden, hoe het gedaan wordt en wat ervoor nodig is (inclusief een indicatie van de benodigde investering).

Als je interesse hebt in het laten uitvoeren van deze quickscan of je wilt meer weten over de mogelijkheden van Umbraco 10, mail ons of neem contact met ons op via (015) 268 26 87.