Direct naar inhoud
Involvit

Nieuwe website VieCuri Medisch Centrum - Samen voor gezondheid

De houdbaarheid van het Nederlandse zorglandschap staat onder druk: de vraag naar zorg neemt de komende decennia sneller toe dan de groei van de economie en de beschikbaarheid van mensen die werkzaam zijn in de zorg. Dat zijn pittige uitdagingen en vragen om een solide strategie.

VieCuri Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis in Noord-Limburg. Naast de behandeling van ziekte, integreert VieCuri gezondheid in het ziekenhuis. Dit betekent onder andere dat er bewezen methoden worden toegepast om patiënten fitter een behandeling in te laten gaan om het herstel te bevorderen. Daarnaast wordt er alles aan gedaan om het welzijn van opgenomen patiënten te verbeteren, bijvoorbeeld met aandacht voor goede nachtrust en gezonde voeding. Samenwerken is één van de fundamenten van de strategie van VieCuri. De horizontale samenwerking is erop gericht om een breed palet van medisch specialistische zorg voor de regio blijvend aan te bieden. De verticale samenwerking met regiopartners richt zich op de grote regio opgaven en zorgtransformatie in de regio. Daarnaast zoekt VieCuri diagonaal naar innovatieve samenwerkingen buiten de zorg.

De website www.viecuri.nl is een belangrijke pijler in zowel de communicatie met patiënten als met andere belangrijke stakeholders in en buiten de zorg.

Maar hoe kom je tot een nieuwe website, passend bij de informatiebehoeften van de patient als belangrijkste doelgroep? Wanneer in de patiëntreis moet de site de grootste meerwaarde bieden? Weet een doelgroep wel wat voor specialisme bij een behandeling hoort? Hoe bied je de informatie zo toegankelijk mogelijk aan? En hoe past dit bij de uitgestippelde strategie en het merk VieCuri, nu en in de toekomst? Et cetera.

Met als één van de grootste uitdagingen van communicatie in de zorg: de beheersbaarheid van content.

Na een zorgvuldig en uitvoerig selectieproces heeft VieCuri gekozen voor de combinatie Involvit – Richtingmakers om deze uitdagingen aan te gaan, niet alleen nu, maar ook de komende jaren.

Inge de Leeuw, senior marketing- en communicatieadviseur van VieCuri Medisch Centrum:

“In het selectieproces hebben we op meerdere momenten gespard om te komen tot een voorstel dat bij onze verwachtingen paste. We waren met name gecharmeerd van de bewezen aanpak van Involvit met betrekking tot het centraal beheren en decentraal bewerken van patiënteninformatie.

Ook het meedenken over en het voorstel voor het implementeren van de strategische visie was één van de punten waarop we onze definitieve keuze gebaseerd hebben. We ervaren een zeer persoonlijke aanpak bij Involvit – Richtingmakers en hebben alle vertrouwen in de samenwerking!”