Direct naar inhoud
Involvit

Minister Kuipers geeft startsein campagne NEXT LEVEL DOKTER

Involvit heeft in een intensief traject de website gerealiseerd voor de campagne 'NEXT LEVEL DOKTER'. Deze campagne, een initiatief van SBOH, waarvan de nieuwe campagnesite het hart is, is op 27 september afgetrapt door minister Kuipers van VWS.

Woensdag 27 september heeft minister Kuipers van VWS het officiële startsein gegeven voor NEXT LEVEL DOKTER-campagne gericht op geneeskundestudenten en basisartsen. De campagne heeft tot doel om deze doelgroep te inspireren zich op de uitdagende artsenberoepen midden in de samenleving te oriënteren en ervoor te kiezen als dit bij hen past. Nu komen ze tijdens de basisopleiding geneeskunde - via het onderwijs en de coschappen - te weinig in aanraking met deze beroepen.

Minister Kuipers: "We moeten zorgen dat we de eerste lijn in de volle breedte versterken. De eerste lijn is het fundament van onze zorg en dat willen we overeind houden. Daar hebben we iedereen hard voor nodig: studenten, artsen én opleiders. Eén onderdeel van het versterken van de eerste lijn is namelijk het opleiden van meer extramurale artsen. Prachtig dat daarvoor nu een campagne van start gaat".

Online platform

Het hart van de campagne is het online platform www.nextleveldokter.nl. Daarop staat onder andere de lefwijzer, een leuke korte online test of een artsenberoep buiten het ziekenhuis iets voor je kan zijn. De website bevat ook informatie over de artsenberoepen buiten het ziekenhuis en de bijbehorende medische vervolgopleidingen. Met video’s van next level dokters die aangeven welke vragen zij hadden en waarom zij voor hun bijzondere beroep hebben gekozen. Er zijn next level coaches die via het online platform laagdrempelig te benaderen zijn en vragen beantwoorden en persoonlijk advies geven over de oriëntatie op en keuze voor een artsenberoep buiten het ziekenhuis.

Involvit heeft getekend voor de technische realisatie van het online campagneplatform. In vijf weken tijd is deze site, in samenwerking met Richtingmakers, in een intensief Scrum-project ontworpen en gerealiseerd. Voor de technische realisatie is gebruik gemaakt van het WebCit platform met Umbraco als onderliggend CMS.

De campagne is een initiatief van SBOH en de opleidingen voor artsenberoepen buiten het ziekenhuis. Diverse partijen hebben meegedacht en ondersteunen de campagne zoals werkgevers in de zorg (GGD-en, huisartsenpraktijken, zorginstellingen), geneeskundestudenten-, aios-, wetenschappelijke en beroepsverenigingen. VWS maakt de campagne financieel mogelijk.