Direct naar inhoud
Involvit

Kennissessie "Patiënt­informatie Actueel en Op Maat" krijgt vervolg

Wij kijken met een tevreden gevoel terug op kennissessie "Patiëntinformatie Actueel en Op Maat" van afgelopen juni. Deze interactieve bijeenkomst bracht interessante sprekers en vertegenwoordigers uit ziekenhuizen en zorginstellingen vanuit het hele land samen om te leren en ervaringen te delen over het optimaliseren van patiëntinformatie.

De kennissessie, gehouden in Utrecht, begon met een boeiende presentatie van Wendy Bekkers en Yvon van den Berg, onderdeel van het communicatieteam van de Anna Zorgroep. Zij deelden de reis van hun project van begin tot eind, waarbij zij het proces rondom patiëntfolders onder de loep namen, optimaliseerden en digitaliseerden. Hun presentatie bood een uitgebreid inzicht in de uitdagingen en successen die zij tegenkwamen tijdens dit traject.

Martijn Hulst van Richtingmakers volgde met een inspirerend verhaal waarin hij een kritische blik wierp op het doel en de manier waarop patiëntinformatie wordt ingezet in relatie tot verschillende typen patiënten. Zijn presentatie zorgde voor verdiepende discussies en inzichten over het aanpassen van informatie aan de behoeften van diverse patiëntgroepen en de verschillende kanalen waarop de informatie beschikbaar dient te zijn.

Ten slotte deelde Johan de Jong van Involvit waardevolle inzichten over het beheren van patiëntinformatie vanuit één centrale omgeving. Zijn presentatie bood praktische tips en een concrete oplossing om patiëntinformatie up-to-date en op maat te houden.

De kennissessie was bijzonder interactief, met veel gelegenheid voor deelnemers om vragen te stellen en ervaringen te delen. De 30 deelnemers, afkomstig uit ziekenhuizen en zorginstellingen door het hele land, vertegenwoordigden een diverse groep professionals die allemaal geïnteresseerd waren in het verbeteren van de patiëntervaring door middel van effectieve patiëntinformatie.

Al met al was de kennissessie een groot succes, waarin waardevolle kennis werd gedeeld en deelnemers werden geïnspireerd om hun eigen patiëntinformatieprocessen verder te optimaliseren. Wij kijken er dan ook erg naar uit om een vervolg aan deze kennissessie te geven.

Dus ben jij geïnteresseerd om deel te nemen aan een volgende bijeenkomst waarbij wij verder ingaan op het optimaliseren van patiëntinformatie? Laat dit dan weten door een mail te sturen aan esterdj@involvit.nl. Zo ontvang je zeker de uitnodiging voor de volgende sessie!