• Mobiele website Met eigen content en specifieke navigatie
  • Meerdere kanalen voor optimale content distributie
1 2

Gemeente Helmond

De gemeente Helmond heeft in 2012 met behulp van Involvit haar vernieuwde gemeentelijke website gelanceerd. De website heeft verbeterde zoekmogelijkheden, maakt gebruik van social media, is overzichtelijker en toont herkenbare, sfeervolle beelden van de stad.

De gemeente Helmond is een dynamische overheidsorganisatie met een centrumfunctie in Zuidoost-Brabant. Helmond telt 88.000 inwoners. De komende jaren zal dit aantal uitgroeien tot ruim 100.000 inwoners.

Involvit heeft de website in samenwerking met partner Xuntos ontwikkeld op basis van Smartsite iXperion. Er is bij de implementatie gebruik gemaakt van SmartInstant Overheid, het implementatieframework van Smartsite dat speciaal is ontwikkeld om gemeentelijke functionaliteit te kunnen realiseren.

De nieuwe website is onlosmakelijk verbonden met Social Media. Naast de genoemde integratie met Social Media zijn er ook koppelingen gerealiseerd met het Document Management Systeem Verseon en Dimpact, het systeem dat door verschillende gemeenten, waaronder de gemeente Helmond wordt gebruikt voor de digitale dienstverlening in de gemeente.

"De website is het primaire kanaal van de gemeente naar haar doelgroepen. En het resultaat mag er zijn; we plukken nu de vruchten van een goede en efficiƫnte samenwerking", aldus Mieke Bex, communicatieadviseur en projectleider website bij gemeente Helmond.

Deel bericht

Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen