1 2 3 4 5 6

Nieuwe website voor Mantelzorg Utrecht

10 november 2017

Vandaag 10 november 2017 is het de Dag van de Mantelzorg. Dat is de reden dat vandaag de nieuwe Mantelzorgportal voor de gemeente Utrecht wordt gelanceerd door wethouder Kees Diepeveen.

Één verzamelplaats met verhalen en praktische informatie

Je bent het, je wordt het, of je hebt er één nodig: een mantelzorger. Bijna iedereen krijgt er op enig moment in het leven mee te maken. Wat komt er dan op je af? Waar vind je informatie over zorgen voor een zieke naaste in Utrecht? Dat is vanaf vandaag te vinden op de website mantelzorgutrecht.nl. De site is tijdens de Dag van de Mantelzorg in Utrecht gelanceerd door wethouder Kees Diepeveen.

De gemeente Utrecht telt zo'n 25.000 mensen die meer dan 8 uur per week of langer dan drie maanden voor een zieke naaste zorgen. Vanuit haar mantelzorgbeleid wil de gemeente Utrecht graag dat de Utrechtse mantelzorgers hun naaste kunnen helpen zonder dat ze zelf patiënt worden.

Welke informatie vind je op de website?

Waar ben je als mantelzorger mee geholpen? Met verhalen die herkenning bieden. Met praktische antwoorden op je vragen over bijvoorbeeld wonen, werk en geld. En met uitleg en adressen over organisaties in Utrecht die je kunnen helpen. De meeste mantelzorgers vinden het fijn om voor hun naaste te zorgen en willen dat graag blijven doen. Wat ondersteuning, informatie en lotgenotencontact kan helpen om het vol te houden.  

De mensen achter Mantelzorg Utrecht

Mantelzorg Utrecht is gefinancierd door de gemeente Utrecht. Het beheer van de site is in handen van welzijnsorganisatie U Centraal, waaraan ook het Steunpunt Mantelzorg Utrecht is verbonden. Zo'n twaalf Utrechtse mantelzorgers hebben een belangrijke bijdrage geleverd door mee te denken over de site en/of hun verhaal op de site te delen. Tot slot hebben vertegenwoordigers van organisaties, verenigd in de Stedelijke Werkgroep Mantelzorg, meegedacht over de site.

Website gerealiseerd op het framework WebCit

De nieuwe website van Mantelzorg Utrecht is ontwikkeld op basis van het webplatform WebCit van Involvit. WebCit is een framework op basis van het wereldwijd gebruikte Content Management Systeem Umbraco. Met Webcit heeft Mantelzorg Utrecht een web-omgeving in handen waarmee op een erg gebruiksvriendelijke manier informatie kan worden gedeeld op websites en andere informatie kanalen.

Plezier

Involvit heeft met heel veel plezier en in zeer korte tijd ontwikkeld in goede samenwerking met de projectgroep van U centraal, de gemeente Utrecht en de redactieraad van mantelzorg Utrecht.

 

Deel bericht

Volg ons