Involvit bouwt nieuw web-platform voor woningcorporatie Laurentius

1 juni 2018

Laurentius is een woningcorporatie in Noord-Brabant dat zo’n 8000 betaalbare woningen verhuurt in het gebied Breda en Alphen Chaam. Onlangs heeft Laurentius de keuze gemaakt om haar primaire systeem te vervangen, waarin het huurdersportaal en de kennisbank zijn voorzien, maar niet de website en het intranet. Om die reden heeft Laurentius aan Involvit gevraagd de website en het intranet voor ze te ontwikkelen.

Strakke planning voor de website vervanging

Het nieuwe primaire systeem is eind mei al in gebruik genomen. Daarom was het nodig om een strakke planning aan de houden. De vorige website moest namelijk op dat moment ook offline worden gehaald. Dus naast de functionele wensen en eisen van Laurentius, moest ook de planning en doorlooptijd strak nageleefd worden.

Wij hebben daarom als eerste doel gesteld om de website op zeer korte termijn in de lucht te krijgen, gebaseerd op het nieuwe platform, met daarin de meest noodzakelijke aanpassingen. Dit hebben wij gerealiseerd door de implementatie van het door Involvit ontwikkelde webplatform ‘WebCit’.

WebCit als basis voor website en intranet

Dit webplatform is gebaseerd op het wereldwijd gebruikte Umbraco CMS. Het biedt naast multi-channel en multi-device management ook een aantal standaard functionaliteiten waarmee op relatief snelle wijze een rijke website kan worden ontwikkeld tegen aanvaardbare kosten. WebCit is niet een out-of-the-box internet of intranet, maar een basis raamwerk waardoor bij de implementatie bestaande modules verder naar de eisen en wensen van de klant op maat worden ingericht. 

Hiermee hebben wij binnen de gestelde tijd een rudimentaire, werkende website opgeleverd die functioneel en qua vormgeving lijkt op de vorige website.

Verder invulling van de eisen en wensen

In de tweede fase wordt verder gewerkt aan de tweede release van de website, en het nieuwe intranet. Hierin wordt invulling gegeven aan de overige wensen en eisen van Laurentius. Hierin wordt tevens breder in de organisatie en bij de doelgroep gekeken naar ideeën voor optimalisatie en uitbreiding van beide web-omgevingen.

Deel bericht

Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen