Bernhoven start met sociaal intranet

28 september 2015

In de afgelopen jaren hebben Bernhoven, het ziekenhuis voor de regio Oss-Uden-Veghel, en Involvit al meerdere malen samengewerkt in het optimaliseren van de online ambities van dit moderne ziekenhuis. Die ambities zijn bij de ingebruikname van het nieuwe ziekenhuis in Uden geherwaardeerd. Bernhoven heeft de ambitie om in 2016 het meest mensgerichte ziekenhuis van Nederland te zijn.

Om die doelstelling te realiseren heeft het ziekenhuis de betrokkenheid van haar medewerkers nodig. Zij zijn immers de beste ambassadeur van de organisatie. Daarom vindt Bernhoven het belangrijk om de interne communicatie te verbeteren. Pijlers van de brandstatement van het ziekenhuis zijn: natuurlijk beter, natuurlijk gastvrij en natuurlijk inspirerend. Die pijlers vormen ook het uitgangspunt van de inrichting van het vernieuwde intranet. Involvit bouwt het oude intranet om tot een sociaal intranet: een interactief platform waar de bezoeker (lees medewerker) geprikkeld wordt op allerlei manieren.

Een van de eerste projecten die Involvit voor het intranet ontwikkelde is het ‘Gastrvijheidsplein’. Dit ‘Gastvrijheidsplein’ moet medewerkers inspireren en uitnodigen om kennis, ervaringen en meningen met elkaar te delen. Collega’s inspireren elkaar. Het Gastvrijheidsplein kent diverse interactieve functionaliteiten zoals discussiefora, chat, poll’s et cetera.

Involvit ontving de opdracht de technische realisatie van het Gastvrijheidsplein binnen het vernieuwde intranet van Bernhoven te realiseren. Het Gastvrijheidsplein is inmiddels opgeleverd. Het wordt op dit moment door een aantal voorlopers gebruikt en getest.

Het Gastvrijheidsplein is het eerste onderdeel van het vernieuwde sociaal intranet dat helemaal klaar is. Maar Bernhoven en Involvit blijven in beweging. In de volgende nieuwsbrief vertellen we graag meer over de nieuwste (interactieve) ontwikkelingen van dit ambitieuze ziekenhuis.

Deel bericht

Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen