AVG kit neemt werk uit handen bij klanten van Involvit

5 juni 2018

Eind april hebben wij in een speciale nieuwsbrief laten weten dat wij onze klanten kunnen ondersteunen in het voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Integrale oplossing voor AVG-uitdaging

Omdat een aantal technisch-inhoudelijke aspecten direct te maken hebben met de website en online communicatie, hebben we een integrale oplossing voor de AVG-uitdaging ontwikkeld. Dit heeft geresulteerd in de Involvit AVG-kit, die een invulling biedt voor de technisch/functionele eisen vanuit de AVG.

Een van de belangrijkste eisen van de AVG is dat je als organisatie moet kunnen aantonen dat de gegevens die je van een persoon 'bewaard' en ook dat deze gegevens met toestemming van die persoon zijn verkregen.

Opt-in automatisch vastleggen voor formulieren

Deze toestemming (opt-in) wordt in de WebCit AVG-kit automatisch vastgelegd als iemand een formulier invult. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken als iemand zich abonneert op een nieuwsbrief, maar ook voor een informatie-aanvraag of aanmelding voor een bijeenkomst.

De beheerder van het systeem heeft de optie om deze toestemming via een expliciete opt-in via mail (2-weg authenticatie) te doen of via een speciale controler op een formulier. Een van de uitwerkingen hiervan is dat de meeste organisaties aan de abonnees van nieuwsbrieven een herbevestiging van het abonnement moeten vragen. Dit proces is in de Invovit AVG-kit geautomatiseerd.

Inmiddels 10 verschillende implementaties afgerond

Deze AVG-kit bleek voor onze klanten een groot deel van het werk uit handen te nemen. De module is inmiddels al bij 10 verschillende organisaties geïmplementeerd en in gebruik genomen. Wil je meer weten over deze AVG-kit? Neem dan contact met ons op via info@involvit.nl. 

Deel bericht

Volg ons